Zin in ouder worden

Ouder worden gaat vanzelf. Hoe we daar zin en betekenis geven aan geven is voor iedereen anders. Wat betekent ouder worden voor u in deze tijd van individualisering en versnelling?

De derde leeftijdsfase tussen 60 en 80 jaar wordt wel de tweede puberteit genoemd. Je beschikt over veel ‘persoonlijk kapitaal’: levenservaring, feeling voor verhoudingen en trends, kennis, culturele bagage, netwerken, bezit en mogelijk ook financieel vermogen. En je vraagt je af hoe je dit ‘kapitaal’ in deze nieuwe levensfase het meest effectief kunt inzetten.

Age is mind over matter. If you don’t mind, it doesn’t matter (Mark Twain)

Betekenis geven en jezelf opnieuw uitvinden

Voorbeelden van ouder worden van generaties vóór ons passen niet meer. Veel mensen zijn langer vitaal en gezond. Jezelf blijven ontwikkelen draagt bij aan welzijn en betekenis geven aan deze levensfase is als het ware jezelf opnieuw uitvinden.

Cyclus ‘Zin in ouder worden’

Wil je onderzoeken hoe je je wilt blijven ontwikkelen zodat je jouw ‘vermogens’ met volle voldoening in kunt zetten in deze levensfase? Doe dan mee aan een Cyclus ‘Zin in ouder worden’.

We verkennen de volgende levensgebieden: Tijdbeleving en ritme, vitaliteit & gezondheid, werk & maatschappelijk actief zijn,  relaties & vriendschap, verlies & eindigheid, wonen & zorg. Elke bijeenkomst staat een van deze levensgebieden centraal met actuele informatie, literatuur, film en uiteenlopende werkvormen met veel interactie.

Voor wie: Leeftijd vanaf ongeveer 60 jaar is onderscheidend maar niet het belangrijkste criterium. Belangrijk is wel dat je nieuwsgierig bent naar jezelf en anderen en dat je bereid bent de hele cyclus deel te nemen.

Momenteel worden data voor een nieuwe cyclus gepland. Deze vindt plaats op een centrale locatie in Nederland. We zijn met maximaal 12 deelnemers.

 

Ben je geïnteresseerd om mee te doen aan deze cursus, neem dan contact met me op voor meer informatie.