Over Karen

Leven is blijven leren

Cre-Age staat voor spelen met leef-tijd. De kern van mijn werk is het vinden of hervinden van je eigen koers in je werk – privé balans. Leven is voor mij blijven leren. Vaak merken we dat keuzes die we aan het begin van onze loopbaan maken op den duur niet meer passen. Door op bepaalde momenten stil te staan bij gemaakte keuzes kun je je talent en kwaliteiten in je (werk)leven steeds beter tot uiting brengen. Werk is een voertuig dat ons in staat stelt te leren over onszelf en van anderen. Het is een boeiende leerschool en spiegelt onze ontwikkeling. Het biedt prachtige mogelijkheden om onszelf te verbinden en het beste van onszelf in te zetten.

Mijn special interest is zinvol ouder worden. Hoe blijf je met plezier en energie werken in je laatste loopbaanfase? Wat wil je na je pensionering? Onze beschikbare energie neemt beetje bij beetje af na ons 30e.  Mark Twain zei al: ‘Ageing is mind over matter; if you don’t mind, it doesn’t matter’. Duurzaam inzetbaar zijn gaat over blijven groeien.

Veranderen in kleine stappen

Gedragspatronen die we opbouwen hebben een beperkte levensduur, je groeit uit je jasje. Het ontstaan van stressklachten is daar een teken van. Crises en overgangen bieden dus kansen. Als coach of trainer/opleider schep ik met betekenisvolle vragen, reflectie en actie, rust en vertrouwen een bedding voor individuen en groepen om te leren en te groeien. Ik kies bij voorkeur de positie van betrokken onpartijdige. Ik versta de context en kan goed het verschil zien tussen omgevingsinvloeden en eigen invloeden. Daarnaast heb ik snel inzicht in functioneren en blinde vlekken van organisaties en mensen in organisaties.

Cre-Age Coaching & Advies

In mijn logo komt in de verschillende stroken gekleurd papier tot uitdrukking hoe we onze talenten gedurende onze loopbaan en levensfases leren ontvouwen.

Ontwikkelen kun je zien als ontvouwen. Het gaat om lange lijnen waarbij je met regelmaat een impuls geeft aan het proces. En bewust stilstaat bij wat er onderweg gebeurt. Je intuïtie, hart en hoofd gebruikt omdat ze alle drie behulpzaam zijn. Hierbij kan ik je helpen. Ik ben direct en kom snel tot de kern. Zie de grote lijnen en maak contact met de onderstromen, geef onverdeelde aandacht. Met compassie en respect maak ik bespreekbaar wat licht nodig heeft om ruimte te scheppen. Ik motiveer om ‘onder de blote hemel te durven staan’, om beslissingen te nemen en veranderingen aan te gaan. Met de ruimte die mensen hierdoor ervaren leg ik nieuwe verbindingen en komen verrassende perspectieven in beeld. De kunst is om de juiste, kleine veranderingen in te zetten en die met toewijding, aandacht en geduld te oefenen. Deze zorgen voor een vliegwieleffect met als resultaat dat je gezondere en beter passende keuzes kunt maken.

Wat ik jou kan bieden

Mijn fascinatie voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, gekoppeld aan talent en levensfasen breng ik tot uiting in mijn specialisaties:

Kort CV

Opgeleid als ontwikkelingspsycholoog werk ik bijna dertig jaar op het terrein van personeel en organisatie advies. Ik heb ervaring als (management)adviseur, coach, trainer, projectleider in kleinere en grote organisaties. In de zakelijke dienstverlening, bouw, onderzoeksinstituten, hoger onderwijs en de (gemeentelijke) overheid.
Ik ben in 2009 opgeleid tot stresscoach bij CSR Centrum voor Stressmanagement, sindsdien ben ik ook werkzaam als stresscoach. Vanaf 2013 ben ik tevens verbonden aan CSR Centrum als opleider. Sinds 2012 ben ik registerpsycholoog NIP/ Arbeid en Organisatie.
Ik ben lid van de werkgroep NIP Duurzame inzetbaarheid. Vanuit die hoedanigheid publiceerde ik in Personeelbeleid  (2014-2015) met collega-psychologen over het benutten van seniorpotentieel, inzetbaarheid en blijven leren, gedragsverandering en verandermanagement en de flexibele arbeidsmarkt.
Daarnaast heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals de Pulsar Academie, Awareness Centred Deep Listening Training bij Rosamund Oliver en de Leergroep Taoïsme bij Jaap Voigt.

Ga voor mijn volledige CV naar: