Generatiedialoog

Afzwaaiende babyboomers, de draagkracht van de X-generatie, de moeilijk te vangen pragmatische generatie en de grenzeloze Einsteiners. Iedere organisatie heeft er mee te maken en stuit op de verschillen in manieren van werken en verwachtingen. Hoe breng je ze dichter bij elkaar? De Generatiedialoog, ontwikkeld door Rijp en Groen leidt tot inspirerende ontmoetingen tussen de verschillende generaties.

Het forum is een helder gestructureerde werkvorm waarin de deelnemers van elke generatie in de loop van één dag indringend kennis maken met hun eigen generatie én met de andere generaties. Een dag vol inzichten en ervaringen, waarna de organisatie om je heen er anders uit ziet. Je zult een samenhang ontdekken die betekenisvol is en waardoor je er als vanzelf meer deel van uit gaat maken.

Van iedere generaties zijn in principe zes à acht leden aanwezig. In de ochtend wordt iedere generatie in de gelegenheid gesteld ‘zichzelf te ontdekken’. Aan het einde van de ochtend heeft iedere generatie een helder beeld van het eigen generatiebewustzijn. In de middag krijgt iedere generatie de ruimte dit te vertellen aan de andere generaties, of anders gezegd zich als generatie zichtbaar te maken. Dit is de inzet voor de ontmoeting in het tweede middagdeel over de betekenis van de generaties voor elkaar en voor de organisatie als geheel.

De gesprekken worden zorgvuldig begeleid. Niet de feiten, meningen en standpunten staan centraal. De bedoeling is, samen te onderzoeken wat de verbindingen tussen generaties zijn en kunnen zijn. Het is het spinnen van een weefsel van mogelijkheden op basis van de informatie, de inzichten, het aanvoelen, de intuïtie en inspiratie van de voorgaande dagdelen.

Ik ben opgeleid tot generatiecoach. In samenwerking met Rijp en Groen organiseer en begeleid ik generatiedialogen.Ik heb daarnaast meegewerkt aan dialogen specifiek gericht op ouder worden en  loopbanen en werk.