Generatiedialoog

Afzwaaiende babyboomers, de draagkracht van de X-generatie, de moeilijk te vangen pragmatische generatie en de grenzeloze Einsteiners. Iedere organisatie heeft er mee te maken en stuit op de verschillen in de manier van werken en van de verwachtingen van de verschillende generaties in het bedrijf. Hoe breng je deze mensen dichter bij elkaar en kweek je begrip voor de verschillen? De Generatiedialoog, ontwikkeld door Rijp en Groen leidt tot inspirerende ontmoetingen tussen de verschillende generaties.

Werkvorm

Van iedere generaties zijn in principe zes à acht leden aanwezig. Het Forum is een helder gestructureerde werkvorm waarin de deelnemers van elke generatie in de loop van één dag indringend kennis maken met hun eigen generatie én met de andere generaties. Een dag vol inzichten en ervaringen, waarna de organisatie om hen heen er anders uitziet. Ze zullen een samenhang ontdekken die betekenisvol is en waardoor ze er als vanzelf meer deel van uit gaan maken.

Programma

In de ochtend wordt iedere generatie in de gelegenheid gesteld ‘zichzelf te ontdekken’. Aan het einde van de ochtend heeft iedere generatie een helder beeld van het eigen generatiebewustzijn. In de middag krijgt iedere generatie de ruimte dit te vertellen aan de andere generaties, of anders gezegd zich als generatie zichtbaar te maken. Dit is de inzet voor de ontmoeting in het tweede middagdeel over de betekenis van de generaties voor elkaar en voor de organisatie als geheel.

Begeleiding

De gesprekken worden zorgvuldig begeleid. Niet de feiten, meningen en standpunten staan centraal. De bedoeling is, samen te onderzoeken wat de verbindingen tussen generaties zijn en kunnen zijn. Het is het spinnen van een weefsel van mogelijkheden op basis van de informatie, de inzichten, het aanvoelen, de intuïtie en inspiratie van de voorgaande dagdelen.

Ik ben opgeleid tot generatiecoach. In samenwerking met Rijp en Groen organiseer en begeleid ik generatiedialogen.Ik heb daarnaast meegewerkt aan dialogen specifiek gericht op ouder worden en op loopbaan en werk.